Φρέσκα King Oyster Mushrooms

King Oyster Mushrooms… “γεύση σαν όστρακο, καπάκι σαν μετάξι”

Τα King Oyster Mushrooms είναι τα κορυφαία μανιτάρια της οικογένειας πλευρώτους.

∴ ανώτερη, umami* γεύση
∴ τρυφερή σάρκα & μεστή υφή
∴ έντονα αρώματα

Αποτελούν έργα τέχνης της γαστρονομίας, είναι εύχρηστα & χαρίζουν εντυπωσιακά gourmet πιάτα. Προτιμώνται λόγω της χαρακτηριστικής γεύσης και νοστιμιάς τους, του πλήθους των συνταγών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν & της μεγάλης διάρκειας ζωής τους. Διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, αν συντηρηθούν στη συσκευασία τους καλυπτόμενα από την υπάρχουσα ειδική μεμβράνη.

Περιέχουν γενναιόδωρες ποσότητες θρεπτικών συστατικών: βιταμίνη D, πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες κ.α. [βλ. διατροφικό πίνακα παρακάτω]. Αγαπημένη επιλογή των vegan & το καλύτερο υποκατάστατο για όποιον έχει αλλεργία στα οστρακοειδή.

 

Γιατί να προτιμήσεις τα ελληνικά King Oyster μανιτάρια της Mushrooms’ Art; 

Τα παράγουμε στην urban φάρμα μας στη Θεσσαλονίκη, ενώ η πλειονότητα των King Oyster που βρίσκεις στην ελληνική αγορά είναι εισαγωγής – βιομηχανικού τύπου καλλιέργεια.

Η Mushrooms’ Art σου προσφέρει εγγυημένα τα πιο νόστιμα και φρέσκα King Oyster καθώς χρειάζονται μόνο λίγες ώρες από τη συλλογή μέχρι την κατανάλωσή τους. Τα εισαγώμενα King Oyster είναι συνήθως ταλαιπωρημένα λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για τη μεταφορά τους.

Ο εμπλουτισμός των υποστρωμάτων μας με τις καλύτερες πρώτες ύλες αποτυπώνεται τόσο στην στη γεύση, όσο και στην ποιότητα των μανιταριών που φτάνουν στα χέρια σου. Επιπλέον, εξασφαλίζουμε την premium ποιότητα των μανιταριών μας, καθώς τα καλλιεργούμε σε χώρους υψηλής υγειονομικής σημασίας, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό & πραγματοποιούμε συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους.

#GourmetΜushrooms  #supportlocal

 

* Προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις umai (うまい) που μεταφράζεται ως “υπέροχη” και mi (味), δηλαδή “γεύση”. Ουσιαστικά, είναι η πέμπτη γεύση. Καθιερώθηκε από τον Ιάπωνα χημικό Dr. Kikunae Ikeda. Περιγράφει τη γεύση μετά το ξινό, το γλυκό, το πικρό και το αλμυρό. Έχει συνδεθεί με την ουσία της νοστιμιάς, τη μέγιστη απόλαυση και τη γευστική πληρότητα.

Θρεπτικά συστατικά ανά 100g King Oyster Mushrooms

 

Ενέργεια: 138kj/32.8kcal  Νάτριο: 0.1g
Υδατάνθρακες: 3g Λίπος: 0,4g
Πρωτεΐνη: 3,7g Εδώδιμες ίνες: 2,1 g