Αποξηραμένα King Oyster Mushrooms

Αποξηραμένα King Oyster Mushrooms… ένας βασιλιάς στην κουζίνα σου!

Τα αποξηραμένα μανιτάρια είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δώσεις στα πιάτα σου pure γεύση μανιταριού -όταν δεν έχεις φρέσκα στο ψυγείο σου!

Τα αποξηραμένα King Oyster Mushrooms από τη Mushrooms’ Art είναι 100% ελληνικά. Τα καλλιεργούμε και στη συνέχεια τα αποξηραίνουμε στην urban φάρμα μας στη Θεσσαλονίκη. Έχουν πλούσιο άρωμα & umami* γεύση.

Είναι πιο θρεπτικά (πλούσια σε φυτικές ίνες & πρωτεΐνες) και πιο νόστιμα από οποιαδήποτε κονσέρβα, αφού δεν περιέχουν συντηρητικά και δεν έχουν εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες που καταστρέφουν τις βιταμίνες τους.

 

Οδηγίες Χρήσης

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα King Oyster Mushrooms σε ζεστό νερό από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να πολλαπλασιαστεί ο όγκος τους. Κρατάμε το γεμάτο γεύση νερό που μούλιασαν, χρησιμοποιώντας το σε άλλες συνταγές μας. #TastyTip Μουλιάζουμε σε κρασί ή κονιάκ για πιο έντονη γεύση!

Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε τα αποξηραμένα King Oyster Mushrooms σαν μπαχαρικό. Αλέθουμε στον πολυκόφτη & με την πούδρα που δημιουργούμε δίνουμε νοστιμιά σε σούπες, ριζότο, σάλτσες ζυμαρικών, γέμιση λαχανικών κλπ.

 

Μπορείς να προμηθευτείς τα Αποξηραμένα King Oyster Mushrooms  εδώ!

Άσε τα αποξηραμένα King Oyster Mushrooms μας να σε συνεπάρουν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι!

 

Διατηρείται σε δροσερό & σκιερό μέρος.

* Προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις umai (うまい) που μεταφράζεται ως “υπέροχη” και mi (味), δηλαδή “γεύση”. Ουσιαστικά, είναι η πέμπτη γεύση. Καθιερώθηκε από τον Ιάπωνα χημικό Dr. Kikunae Ikeda. Περιγράφει τη γεύση μετά το ξινό, το γλυκό, το πικρό και το αλμυρό. Έχει συνδεθεί με την ουσία της νοστιμιάς, τη μέγιστη απόλαυση και τη γευστική πληρότητα.