Ένα vegan πιάτο με τα ελληνικά King Oyster Mushrooms, που έχει καλύτερη γεύση από το κρέας!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολος
Χρόνος προετοιμασίας: 45′
Μερίδες: 4
Vegan choice
ΥΛΙΚΑ
• 400g ελληνικά King Oyster Mushrooms
• 2 κ.σ. σόγια σως
• 2 κ.σ. ιαπωνικό σάκε
• 2 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
• 2 κ.σ. φυστικέλαιο
• 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• Λίγο μπαλσάμικο
• Αλάτι & πιπέρι
• 1 συσκευασία φύλλα nori
• ψημένο σουσάμι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κατά μήκος King Oyster Mushrooms σε χοντρές φέτες των 4mm σε ένα μεγάλο πιάτο.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το ιαπωνικό σάκε και τη καστανή ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μανιτάρια & ανακατεύουμε για να καλυφθούν ομοιόμορφα. Μαρινάρουμε για 15′.
Αφαιρούμε τα King Oyster Mushrooms από τη μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το φυστικέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι & ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια σε δόσεις. Τα απλώνουμε σε όλο το τηγάνι χωρίς να τα επικαλύπτουμε.
Αφήνουμε τα μανιτάρια να ψηθούν χωρίς να τα ανακατέψουμε. Όταν ζεσταθεί το τηγάνι, μειώνουμε τη θερμοκρασία και γυρίζουμε τα μανιτάρια μας ώστε να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά.
Χρειάζονται περίπου 8′ για κάθε παρτίδα, μέχρι τα μανιτάρια να αποκτήσουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
Όταν ψηθεί και η τελευταία παρτίδα μανιταριών, προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια στο τηγάνι και περιχύνουμε τα μανιτάρια με τη μαρινάδα.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 2-3’, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Σερβίρουμε τα King Oyster Mushrooms πάνω στα ρολάκια από φύλλα nori.
• Sluuurrp •
Dinner tonight provided by: Mushrooms’ Art