ΣΥΝΤΑΓΕΣ

MUSHROOM’S ART... κορυφαία γευστική εμπειρία

Vegan Scallops

Η vegan εκδοχή των scallops με ελληνικά King Oyster Mushrooms!

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος προετοιμασίας: 40′
Μερίδες: 4
Vegan choice

ΥΛΙΚΑ
Vegan Scallops
• 4 μεγάλα ελληνικά King Oyster Mushrooms
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το ζωμό των vegan Scallops
• 5 κούπες νερό
• 3 κ.σ. soy sauce
• 1 κύβο λαχανικών
• 1 κ.σ. tamari sauce
• 1 φύλλο nori
• 1 κ.σ. mirin

Για τη σάλτσα φυκιών 
• 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
• 2 κ.σ. soy sauce
• ¼ φλιτζάνι νερό
• 2 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes
• 5 σπασμένα φύλλα nori
• ¼ φλιτζάνι λάδι κανόλα
• 1 ½ κ.σ. σησαμέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Vegan Scallops
Προσθέτουμε το νερό σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά του ζωμού στο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στο μεταξύ, κόβουμε τους μίσχους των King Oyster Mushrooms σε κομμάτια πάχους 2,5 cm.
Τα τοποθετούμε στο αρωματικό νερό. Αφήνουμε να πάρει μια ήπια βράση και σιγοβράζουμε για 25-30’. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αφήνοντας αρκετό χώρο στο τηγάνι, ώστε να μην αγγίζουν το ένα το άλλο. Σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα, περίπου 3-5’ ανά πλευρά.

Για τη σάλτσα φυκιών 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρουμε τα vegan scallops μαζί με τη σάλτσα φυκιών.

• Sluuurrp •
Dinner tonight provided by: Mushrooms’ Art

Leave a Reply

Your email address will not be published.