ΣΥΝΤΑΓΕΣ

MUSHROOM’S ART... κορυφαία γευστική εμπειρία

Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια και ψητό King oyster

Τι καλύτερο από ένα είδος μανιταριού; Δύο είδη μανιταριού, σωστά; Λάθος! Πολλά είδη μανιταριών είναι η σωστή απάντηση, όπως ακριβώς και αυτή η σούπα, με ποικιλία μανιταριών και ψητό king oyster με θυμάρι και σκόρδο! Ό,τι καλύτερο για μία σούπα για το γιορτινό τραπέζι!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 90′
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 266kcal
Vegan choice

ΥΛΙΚΑ
• 1 συσκευασία φρέσκα King Oyster Mushrooms
• 150g αποξηραμένα μανιτάρια διάφορα
• 1 μέτρια πατάτα
• 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
• 4 φλ. ζωμός λαχανικών
• 2 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
• αλάτι και πιπέρι, για γεύση
• 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
• 2 κ.σ ελαιόλαδο
• 1 κ.γλ. πάστα μίσο (προαιρετικά)
• 200-250 ml φυτική κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια (εμείς έχουμε χρησιμοποιήσει κανθαρέλες, τρομπέτες, King oyster, shitake, porto bello) και καλύπτουμε με νερό βραστό και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Κόβουμε τα King Oyster mushrooms σε λεπτές φέτες και μετά σε μέτρια κομμάτια και σε ένα τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας τα κομμάτια και πασπαλίζουμε από πάνω το 1 κ. γλ. σκόρδο σκόνη (αν έχουμε καπνιστό είναι ακόμα καλύτερα!)
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 5′ μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτουμε την πατάτα (αφού την πλύνουμε και την καθαρίσουμε) και τα αφήνουμε για λίγο ανακατεύοντας (ώστε να μην κολλήσουν αλλά να μαλακώσουν). Προσθέτουμε και τα μανιτάρια χοντροκομμένα.
Σβήνουμε με τον ζωμό και ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα μανιτάρια με το ζωμό που έχουν βγάλει για έξτρα γεύση και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε και την πάστα μίσο. Τα αφήνουμε για ακόμη 10′. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την φυτική κρέμα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Αφήνουμε για 5′ τουλάχιστον.
Τέλος, με μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελουτέ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Γαρνίρουμε από πάνω με λίγη από τήν κρέμα ωμή (προαιρετικό) και τα μανιτάρια τα σωτέ.

Ευχαριστούμε για την έμπνευση & την εκτέλεση της συνταγής τον chef Κωνσταντίνο Μοίρη & για τη διατροφική ανάλυση & τη θερμιδομέτρηση την Ιουλία Σταμοστέργιου.

• Sluuurrp •
Dinner tonight provided by: Mushrooms’ Art

Leave a Reply

Your email address will not be published.