ΣΥΝΤΑΓΕΣ

MUSHROOM’S ART... κορυφαία γευστική εμπειρία

Burger με King Oyster Mushrooms

Το αγαπημένο μας junk food πιο healthy από ποτέ!
Ένα γεύμα που θα ενθουσιάσει τους vegan και μη φίλους σου…

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολος
Χρόνος προετοιμασίας: 45′
Μερίδες: 4
Vegan choice

ΥΛΙΚΑ
Για τα μανιτάρια
• 4 ελληνικά King Oyster Mushrooms
• 240ml γάλα σόγιας
• 220g αλεύρι
• 2 κ.σ. αλάτι
• 1 κ.σ. ξύδι μηλίτη
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ
• 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
• 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 4 κ.σ. ελαιόλάδο

Για το σερβίρισμα
• 4 ψωμάκια burger
• 4 φέτες vegan φυτικό τυρί τύπου cheddar
• 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
• 4 φύλλα μαρούλι baby
• 4 κ.σ. vegan μαγιονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα King Oyster Mushrooms κατά μήκος σε 3 ίσα κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το γάλα σόγιας και το ξύδι.
Στη συνέχεια, αλείφουμε κάθε κομμάτι μανιταριού με το μείγμα από το αλεύρι και μετά βουτάτε στο μείγμα με το γάλα και το ξύδι. Επαναλαμβάνουμε αυτό το βήμα άλλη μια φορά για να εξασφαλίσουμε μια παχιά, ομοιόμορφη επίστρωση.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε κάθε μανιτάρι για 3-4′ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τοποθετούμε τρία από τα κομμάτια μανιταριού σε ένα ψωμάκι, με ένα φύλλο μαρουλιού, μια φέτα vegan φυτικό τυρί τύπου cheddar, δύο φέτες ντομάτα και μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα vegan.

Σερβίρουμε το πιο healthy burger!

• Sluuurrp •
Dinner tonight provided by: Mushrooms’ Art

Leave a Reply

Your email address will not be published.