Blog

Let’s talk about mushrooms...

Let’s talk about… King Oyster Mushrooms

Αν αγαπάς τα μανιτάρια, τα King Oyster θα τα λατρέψεις!

King Oyster μανιτάρια by… Mushrooms’ Αrt
Τα πλευρώτους του ερυγγίου aka King Oyster Mushrooms ή βασιλομανίταρα, διαφέρουν από τα υπόλοιπα -πιο εμπορικά- μανιτάρια πλευρώτους.

Τα κορυφαία μανιτάρια της οικογένειας πλευρώτους δικαιολογούν το όνομά τους:
ανώτερη, umami* γεύση
τρυφερή σάρκα & μεστή υφή
έντονα αρώματα

Η υφή τους, όταν μαγειρευτούν και μαλακώσουν, θυμίζει όστρακο. Από εκεί παίρνουν και το όνομα, oyster. Γι’αυτό και θεωρούνται το καλύτερο υποκατάστατο για όποιον έχει αλλεργία στα οστρακοειδή. 

‘Πόσο αντέχουν στο ψυγείο;’
Τα King Oyster μανιτάρια έχουν μεγάλο self life. Μπορούν να διατηρηθούν στη συντήρηση του ψυγείου για μεγάλο χρονικό διάστημα (περίπου 20 ημέρες) με την κατάλληλη συσκευασία, χωρίς να αλλοιώνονται. 

‘Πώς θα επιλέξω τα καλύτερα King Oyster μανιτάρια;’
Η επιλογή των King Oyster mushrooms θα πρέπει να είναι σχολαστική. Διάλεξε μανιτάρια με σταθερά στελέχη & άψογη εμφάνιση. Τα καλύτερα King Oyster μανιτάρια στην ελληνική αγορά θα τα βρεις στη Μushrooms’ Art!

‘Γιατί είναι πιο ακριβά από τα υπόλοιπα πλευρώτους;’
Τα King Oyster, όπως δηλώνει και το όνομά τους, είναι οι βασιλιάδες των μανιταριών πλευρώτους! Η υψηλή τιμή τους δικαιολογείται από την umami* γεύση, το δυνατό άρωμα & την τραγανή υφή… που σε συνεπαίρνουν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι! Επιπλέον, περιέχουν γενναιόδωρες ποσότητες θρεπτικών συστατικών.

‘Τα μανιτάρια από τη Μushrooms’ Art είναι ελληνικά;’
Ναι! Τα King Oyster Mushrooms καλλιεργούνται στη Θεσσαλονίκη. Η πλειονότητα των φρέσκων King Oyster που θα βρεις στην ελληνική αγορά εισάγονται από το εξωτερικό, πρόκειται για βιομηχανικού τύπου μανιτάρια τα οποία συνήθως είναι ταλαιπωρημένα λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για τη μεταφορά τους. Εμείς, όμως, επιμένουμε ελληνικά!  #supportlocal

King Oyster Mushrooms… γεύση σαν όστρακο, καπάκι σαν μετάξι!

Τα φρέσκα King Oyster Mushrooms μας σύντομα θα βρείτε σε λίγες μέρες σε επιλεγμένα σημεία πώλησης! Stay tuned…
Τα αποξηραμένα King Oyster Mushrooms μας μπορείτε να τα βρείτε εδώ!

Follow us on Instagram
Like us on Facebook

* Προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις umai (うまい) που μεταφράζεται ως “υπέροχη” και mi (味), δηλαδή “γεύση”. Ουσιαστικά, είναι η πέμπτη γεύση. Καθιερώθηκε από τον Ιάπωνα χημικό Dr. Kikunae Ikeda. Περιγράφει τη γεύση μετά το ξινό, το γλυκό, το πικρό και το αλμυρό. Έχει συνδεθεί με την ουσία της νοστιμιάς, τη μέγιστη απόλαυση και τη γευστική πληρότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.