Blog

Let’s talk about mushrooms...

King Oyster μανιτάρια: τι προσφέρουν στην υγεία μας

Είτε είσαι χορτοφάγος είτε όχι, αξίζει να βάλεις τα King Oyster μανιτάρια στη διατροφή σου!

◊ Θρεπτικά συστατικά
Το King Oyster Mushroom είναι εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης (3g ανά 100g μανιταριών), η οποία ποιοτικά συναγωνίζεται τις ζωικές πρωτεΐνες, χωρίς, όμως, τις τοξίνες & τα λίπη! Επιπλέον περιέχει γενναιόδωρες ποσότητες θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες (Α, C, D, Ε), υδατάνθρακες και φυτικές ίνες (1g ανά 100g μανιταριών). Ακόμη, είναι πλούσια σε μέταλλα & ιχνοστοιχεία και ελάχιστες θερμίδες (22kcal ανά 100g μανιταριών)

Super info! Τα King Oyster Mushrooms είναι εξαιρετική μη ζωική πηγή βιταμίνης D. Επιπλέον, έρευνες αποδεικνύουν ότι χάρη στην έκθεσή τους σε υπεριώδες φως πριν τη συγκομιδή αυξάνεται η ποσότητα της βιταμίνης (κάποιες φορές η αύξηση φτάνει το 50%).

◊ Αντιοξειδωτική δράση
Η αντιοξειδωτική δράση των King Oyster Mushrooms οφείλεται στις πολυφαινόλες καθώς και στο σελήνιο & τις βιταμίνες Α, Ε, C που περιέχουν. Μεταξύ άλλων, περιέχουν το αμινοξύ εργοθειονεϊνη που χαρακτηρίζεται από αντικαρκινικές ιδιότητες.

◊ Μείωση επιπέδων χοληστερίνης & σακχάρου
Τα King Oyster Mushrooms περιέχουν στατίνες, πιο συγκεκριμένα τη λοβαστατίνη, που περιορίζει τη χοληστερίνη στο αίμα. Ακόμα, ρυθμίζει τα επίπεδα ινσουλίνης, σύμφωνα με έρευνα του Richard Sullivan.

◊ Ενίσχυση ανοσοποιητικού
Η μεγάλη περιεκτικότητα των King Oyster Mushrooms σε β-γλυκάνες συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού. Η κατανάλωσή τους αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης & μειώνει την ανάπτυξη των νεοπλασμάτων, όπως αποδεικνύουν πρόσφατες μελέτες.

◊ Βελτίωση της υγείας του γαστρεντερικού
Η κατανάλωση King Oyster Mushrooms, χάρη στους πολυσακχαρίτες που περιέχουν, αυξάνει τα ευεργετικά βακτήρια (προβιοτικά) του εντέρου παράγοντας ωφέλιμους μεταβολιτές. Πιο συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι οι πολυσακχαρίτες των μανιταριών διεγείρουν την ανάπτυξη των υγιών βακτηρίων στο έντερο καθώς είναι οι μόνοι πολυσακχαρίτες που δε διασπώνται από το οξύ του στομάχου.

Επιλέγουμε τα ελληνικά King Oyster Mushrooms… και για τα πλούσια θρεπτικά συστατικά τους!

Follow us on Instagram
Like us on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.